Nieuws Actueel

Weinig beweging op Amerikaanse beurzen

Van onze redactie 26 oktober 2015

Image 5375795

De Dow-Jonesindex, waarin de dertig belangrijkste Amerikaanse beursfondsen zijn verzameld, stond tijdens de middaghandel 0,1 procent in de min op 17.630 punten. De bredere S&P 500 zakte eveneens 0,1 procent tot 2073 punten. De technologiegraadmeter Nasdaq kreeg er 0,2 procent bij en stond op 5043 punten.

De Fed begint dinsdag aan zijn tweedaagse beleidsvergadering. Hamvraag is of de centrale bank de langverwachte verhoging van het belangrijkste rentetarief nu wel aandurft. Vorige maand achtte het bestuur de tijd nog niet rijp, met het oog op de recente onrust in de financiële markten.

Microsoft

Sterkste stijger bij de hoofdfondsen in New York was maandag software- en technologieconcern Microsoft met een winst van 1,8 procent. Ook sportkledingmaker Nike was in trek met een winst van 1 procent. Onderaan de Dow bungelde smartphonemaker Apple met een verlies van 3 procent.

Dalende olieprijzen zetten de koersen van energiebedrijven onder druk. Chevron en ExxonMobil waren na Apple de sterkste dalers in de Dow met verliezen van 2,2 en 1,4 procent. Duke Energy verloor 2,7 procent. Het koopt voor 4,9 miljard dollar aardgasleverancier Piedmont Natural Gas (plus 37 procent).

De derdekwartaalcijfers van Xerox vielen niet in goede aarde. De producent van printers en kopieerapparaten en digitaal dienstverlener schreef over het derde kwartaal rode cijfers en gaf aan de strategie onder de loep te nemen. Het aandeel zakte 1,9 procent in waarde.

EPA