Nieuws Actueel

'Weinig beweging op Wall Street'

Van onze redactie 14 oktober 2015

Image 5336294

Chipproducent Intel kwam dinsdag nabeurs met resultaten en verwachtingen naar buiten. Deze vielen niet in goede aarde bij beleggers en het aandeel staat hoger in de handel voorbeurs.

Ook banken staan in de schijnwerpers. Bank of America wist in het afgelopen kwartaal winst te boeken, na een verlies een jaar eerder, toen het bedrijf veel geld kwijt was aan juridische kwesties. Branchegenoot Wells Fargo wist de gemiddelde verwachting te overtreffen met een winststijging van 1,2 procent. Toch ging het aandeel in de voorbeurshandel omlaag.

Delta

JPMorgan Chase, dat dinsdag nabeurs zijn boeken opende, voerde in het derde kwartaal zijn winst op. De bank wist onder meer te profiteren van flinke belastingvoordelen.

Delta Air Lines kwam met meevallende resultaten en staat hoger. Na het slot publiceert de aanbieder van internettelevisie Netflix cijfers.

Fed

De Fed komt met zijn maandelijkse economische rapport. Ook volgen nog cijfers over de bedrijfsvoorraden in de Verenigde Staten. Voor opening werden tegenvallende cijfers over de Amerikaanse detailhandelsverkopen en de producentenprijzen gepresenteerd.

De Amerikaanse beurzen sloten dinsdag met verlies. De Dow-Jonesindex eindigde 0,3 procent lager op 17.081,89 punten en doorbrak daarmee een zeven dagen durende winstreeks. De brede S&P 500 daalde 0,7 procent tot 2003,69 punten en de technologiegraadmeter Nasdaq verloor 0,9 procent tot 4796,61 punten.