Nieuws Actueel

Weinig beweging op weifelend Wall Street

Van onze redactie 11 februari 2015

Een half uur voor het slot stond de Dow-Jonesindex 0,1 procent in de plus op 17.884 punten. De brede S&P 500 steeg 0,2 procent naar 2072 punten. Technologiebeurs Nasdaq stond met 4807 punten 0,4 procent boven de slotstand van woensdag.

PepsiCo werd 2,8 procent meer waard. Het frisdrank- en snackconcern meldde voorbeurs dat het dit jaar zijn aandeelhouders wil belonen via een hoger dividend en de terugkoop van aandelen. Volgens bestuursvoorzitter Indra Nooyi is het uitkeren van 8,5 tot 9 miljard dollar een ,,topprioriteit" voor het bedrijf.

Time Warner Time Warner heeft vorig jaar een hogere omzet en winst behaald, dankzij groei bij alle onderdelen. Het moederbedrijf van onder meer CNN, Warner Bros en HBO noteerde na een negatieve start 0,5 procent in de plus.

Het vertrek van komiek Jon Stewart bij The Daily Show zadelde mediabedrijf Viacom op met een koersverlies van 1,5 procent. Viacom is onder meer eigenaar van Comedy Central, de zender die het populaire programma van Stewart uitzendt. Comedy Central zag onlangs al kijkcijferkanon Stephen Colbert vertrekken naar CBS, waar hij de opvolger wordt van David Letterman.

Olieprijs De olieprijs stond opnieuw onder druk, door een stevige groei van de Amerikaanse olievoorraden in de eerste week van februari. De prijs van een vat Amerikaanse olie zakte met bijna 2 procent naar 49,23 dollar. De aandelen van olieconcerns ExxonMobil en Chevron stonden 0,3 procent in de min.

In Brussel begonnen de ministers van Financiën van de eurolanden aan het einde van de middag hun ingelaste overleg over Griekenland. De bijeenkomst is vooral bedoeld om te luisteren, benadrukten ze. Een akkoord wordt mogelijk maandag bereikt, bij het reguliere overleg van de eurogroep.

De euro was woensdagavond met 1,1305 dollar evenveel waard als bij het slot van de Europese beurzen eerder op de dag.