Nieuws Actueel

Weinig feest noordelijke bouw

Van onze redactie 27 november 2015

Bouw noord nederland niet goed positief cbs

Hoe positief het CBS ook over de bouw bericht, bij Bouwend Nederland in Groningen en Noordelijke Vereniging Burgerlijke & Utiliteitsbouw in Beilen valt er weinig te vieren, meldt Dagblad van het Noorden donderdagavond.

De bouwsector kijkt terug op een goed derde kwartaal, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek. Het derde kwartaal werd op jaarbasis een omzetgroei van 7 procent gemeten en het aantal faillissementen is met 154 stuks het laagste aantal sinds 2009. Daarnaast zijn bouwondernemers aanzienlijk positiever gestemd over wat 2016 zal brengen. Van het optimisme dat het CBS uitstraalt, is op de kantoren van de brancheorganisaties Bouwend Nederland in Groningen en NVBU in Beilen weinig te bespeuren.

De bevingsproblematiek in Groningen is op papier een grote banenmotor, maar in de praktijk nog niet. Ook de groei van de woningbouw laat te wensen over, behalve in de stad Groningen. In het landelijk gebied laat de lage melkprijs zich gelden, waardoor boeren de bouw van nieuwe stallen uitstellen.