Nieuws Actueel

Weinig reactie Wall Street na notulen Fed

Van onze redactie 19 november 2014

De Dow-Jonesindex noteerde richting het slot vlak op 17.692 punten. De S&P 500 zakte 0,1 procent tot 2049 punten. De technologiebeurs Nasdaq verloor 0,5 procent tot 4680 punten.

Er waren weinig aanwijzingen te vinden in de notulen over de timing waarop de Fed gaat beginnen met het verhogen van de rente. Eerder gaf de Fed aan dat de rente nog geruime tijd op een laag niveau zal blijven. Nu wordt daaraan toegevoegd dat de timing van een renteverhoging ook zal afhangen van de economische cijfers. De verwachting is dat de Fed medio volgend jaar de rente gaat verhogen.

Staples

Doe-het-zelfketen Lowe's won 6,7 procent, geholpen door goede kwartaalresultaten. De winst groeide in het derde kwartaal met 17 procent terwijl de vergelijkbare winkelverkopen stegen met 5,1 procent.

Ook Staples gaf een kijkje in de boeken. De leverancier van kantoorartikelen zag de winst en omzet verder teruglopen. De cijfers waren wel beter dan verwacht en het aandeel klom 9,2 procent.

Target

Elektronicaketen Target verraste met een sterker dan verwachte groei van de vergelijkbare omzet in het derde kwartaal. Ook scherpte het bedrijf de winstverwachting voor 2014 aan. Target ging 6,6 procent vooruit.

Discountketen Dollar General poetste een eerder verlies weg en steeg licht. Volgens bronnen moet het bedrijf vierduizend winkels afstoten om goedkeuring te krijgen voor zijn beoogde overname van branchegenoot Family Dollar.

Woningen

De Amerikaanse overheid maakte bekend dat het aantal in aanbouw genomen woningen in de Verenigde Staten in oktober is gedaald in vergelijking met een maand eerder, terwijl op een toename werd gerekend. Het aantal vergunningsaanvragen ging wel omhoog.

De euro was 1,2543 dollar waard, tegen 1,2546 dollar bij het slot in Europa. De prijs van een vat Amerikaanse olie zakte 0,1 procent naar 74,49 dollar. Brent daalde 0,3 procent tot 78,1 dollar.

EPA