Nieuws Actueel

Weinig spektakel op Europese beurzen

Van onze redactie 26 oktober 2015

Image 5375012

De AEX-index in Amsterdam stond in de middaghandel 0,3 procent lager op 463,65 punten. De MidKap klom 0,1 procent tot 696,36 punten. De beurzen in Londen en Parijs verloren tot 0,4 procent. De DAX in Frankfurt steeg 0,2 procent, nadat was gebleken dat het Duitse ondernemersvertrouwen minder sterk is gedaald dan gevreesd.

Op Wall Street stonden een uur na opening kleine verliezen op de borden. De Amerikaanse overheid kwam met een tegenvallend cijfer over de verkoop van nieuwbouwwoningen in de Verenigde Staten in september naar buiten. De verkoop ging veel sterker omlaag dan was verwacht.

Randstad

Uitzender Randstad was de sterkste daler in de AEX met een min van 2,4 procent na een adviesverlaging. Philips leverde 1 procent in. Het elektronicaconcern wist in het derde kwartaal weer winst te boeken, na een verlies in dezelfde periode een jaar geleden. Maar het liet ook weten tegen onverwachte problemen te zijn opgelopen bij de verkoop van Lumileds, een bedrijf voor onderdelen van led-lampen.

In de MidKap steeg postbezorger PostNL, die de prijs van zijn postzegels volgend jaar mag verhogen, 1,5 procent. Onlinebroker BinckBank daalde 0,5 procent, ondanks een positief handelsbericht.

Euro

Aberdeen Asset Management werd in Londen 2,6 procent meer waard. De op één na grootste fondsbeheerder van Europa heeft zichzelf in de etalage gezet. De Zwitserse bank Credit Suisse (plus 0,7 procent), die al een belang heeft in Aberdeen, wordt gezien als een mogelijke koper. In Parijs zakte PSA Peugeot Citroën 2,9 procent na publicatie van de derdekwartaalcijfers.

De euro was 1,1046 dollar waard, tegen 1,1010 dollar bij het Europese slot op vrijdag. De prijs van een vat Amerikaanse olie zakte 0,8 procent tot 44,25 dollar. Brentolie daalde 0,7 procent en kostte 47,66 dollar per vat.