Nieuws Actueel

'Weinig spektakel verwacht op Wall Street'

Van onze redactie 4 augustus 2015

Image 5130320

Kellogg, bekend van de gelijknamige ontbijtgranen, kwam voor het openen van de handel met weinig positieve cijfers. De voedselfabrikant zag net als in het eerste kwartaal zowel de omzet als winst dalen, vooral door negatieve wisselkoerseffecten. Ondanks de krimp voldeden de resultaten aan de verwachtingen van analisten.

Telecomprovider Sprint kwam voorbeurs met resultaten die beter waren dan verwacht. Bovendien kondigde het bedrijf aan dat zijn financieel topman zal aftreden.

Walt Disney

Voor de openingsbel werd verder bekendgemaakt dat biotechnologiebedrijf Baxalta een overnamebod heeft ontvangen. Shire zou 30 miljard dollar neer willen leggen voor de onderneming, die daar zelf niet op zit te wachten.

Van de bedrijven die nabeurs naar buiten treden met kwartaalresultaten is Walt Disney de meest aansprekende naam. Verwacht wordt dat het concern na verschillende sterke kwartalen ook deze keer met goede cijfers naar buiten komt.

De Dow-Jonesindex sloot maandag met een verlies van 0,5 procent op 17.598,20 punten. De S&P 500 verloor 0,3 procent, en eindigde op 2098,04 punten. Technologiebeurs Nasdaq zakte 0,3 procent tot 5115,38 punten.

EPA