Nieuws Actueel

'Weinig sturing op Wall Street'

Van onze redactie 29 december 2014

Het Griekse parlement slaagde er maandag voor de derde keer niet in een nieuwe president te kiezen, waardoor vervroegde parlementsverkiezingen noodzakelijk zijn. Met name in Europa worden die met angst tegemoet gezien. Amerikaanse beleggers zullen evenwel minder onder de indruk zijn, aldus marktkenners.

,,Er valt genoeg te verteren in 2015", vertelde een beurshandelaar in New York. ,,Doordat de Amerikaanse economie op stoom lijkt, is er echter genoeg reden om optimistisch te zijn."

Gilead Sciences

Farmaceut Gilead Sciences steeg in de voorbeurshandel 1,7 procent na een adviesverhoging door Morgan Stanley. Vorige week leverde het aandeel nog 14 procent in nadat Express Scripts Holding de stekker uit het programma voor hepatitismedicijnen van Gilead had getrokken. Branchegenoot Juno Therapeutics zal in de belangstelling staan na de aankondiging van een aanzienlijk terugkoopprogramma.

Voorbeurs werd bekend dat de activistische belegger Carl Icahn een belang genomen in Manitowoc, dat onder meer hijskranen produceert, maar ook professionele keukenapparatuur maakt. Icahn dringt aan op een splitsing van de divisies.

De Dow-Jonesindex, waarin de dertig belangrijkste Amerikaanse beursfondsen zijn opgenomen, sloot vrijdag 0,1 procent hoger op 18.053,71 punten. De bredere S&P 500 steeg 0,3 procent tot 2088,77 punten en de technologiegraadmeter Nasdaq klom 0,7 procent tot 4806,86 punten.