Nieuws Actueel

'Weinig sturing voor Wall Street'

Van onze redactie 10 november 2014

Van de bedrijven in de brede S&P die hun kwartaalcijfers al rapporteerden, behaalden drie op de vier een winst die hoger lag dan door persbureau Bloomberg gepolste analisten hadden verwacht. De omzet overtrof in 60 procent van de gevallen de verwachtingen van de marktkenners.

Het resulteerde vrijdag onder meer in recordstanden voor de Dow-Jones en S&P 500. In de afgelopen drie weken boekte de Dow een winst van 7,3 procent. De S&P 500 dikte in die periode met 7,7 procent aan. Daarmee laten de graadmeters de sterkste stijging zien sinds oktober 2011.

Blackberry

Fastfoodrestaurant McDonald's maakt maandag meevallende verkoopcijfers over oktober bekend. Veilinghuis Sotheby's meldde voorbeurs dat in het derde kwartaal een kleiner verlies is geleden dan een jaar eerder. Vliegtuigfabrikant Boeing heeft een order ontvangen uit Japan voor 80 toestellen ter waarde van 8,5 miljard dollar.

Het aandeel BlackBerry reageert mogelijk op de aankondiging van topman John Chen, die meldde dat BlackBerry wil uitbreiden in China. Chen zei geïnteresseerd te zijn in samenwerkingsverbanden en had onder meer een onderhoud met de top van branchegenoten Lenovo en Xiaomi tijdens een bijeenkomst in Azië.

De Dow-Jonesindex sloot vrijdag 0,1 procent hoger op 17.573,93 punten. De S&P steeg licht tot 2031,92 punten. De technologiebeurs Nasdaq verloor 0,1 procent tot 4632,53 punten.

EPA