Nieuws Actueel

'Weinig verschuivingen op Wall Street'

Van onze redactie 17 februari 2015

De Griekse impasse is van minder invloed op de koersen in de VS dan in Europa, waar beleggers ook niet wakker lijken te liggen van de ontwikkelingen in het schuldendrama. ,,Griekenland zorgt geenszins voor paniek", aldus een beleggingsstrateeg op Wall Street.

Mogelijk zorgt het aanhoudende herstel van olieprijs enigszins voor reuring. Onder meer de Organisatie van Olie-Exporterende Landen (OPEC) denkt dat de oliemarkt de recente prijsstijgingen kan vasthouden. Dat is goed nieuws voor dienstverleners aan de sector, als Schlumberger en Halliburton die in de voorbeurshandel dan ook op winst staan.

Bedrijvigheid

Voorbeurs meldde de Federal Reserve Bank of New York dat de industriële bedrijvigheid in de economisch belangrijke regio rond New York momenteel minder sterk groeit dan in januari.

De Dow, met daarin de dertig belangrijkste Amerikaanse beursfondsen, eindigde vrijdag 0,3 procent in de plus op 18.019,35 punten. De bredere S&P 500 kreeg er 0,4 procent bij en sloot op 2096,99 punten, de hoogste slotstand ooit. De technologiegraadmeter Nasdaq steeg 0,8 procent tot 4893,84 punten.

Maandag bleven de beurzen dicht vanwege de viering van Presidents' Day.