Nieuws Actueel

Wel geld, geen investeringen

Bram de Vrind 28 februari 2014

Mooie woorden en voldoende geld, maar tot nu toe nauwelijks investeringen. Dat is tot nog toe het schamele resultaat van de initiatieven van private investeerders, pensioenfondsen en verzekeraars die zeggen te willen allemaal investeren in het MKB. Tom Beltman pakte met deze uiteenzetting het meest gelezen blog van de voorbije week. Hierbij de volledige blog top-5:

1. Tom Beltman - Geld zoekt eindelijk ondernemers

Private investeerders, pensioenfondsen en verzekeraars (de kapitaalmarkt) willen allemaal graag investeren in het MKB. Toch komen er maar weinig investeringen tot stand. Dit komt omdat er over en weer geen transparantie is. Door het terugtrekken van de banken zal de toegang tot de kapitaalmarkt voor het MKB zich de komende tijd sterk ontwikkelen.

2. Fiona Zwart - Leer van de warme bakker

Sinds kort zit er een nieuwe bakker in mijn woonplaats. Deze nieuwe bakker is vanaf het begin af aan een groot succes. En dat terwijl de andere bakker, twee straten verder, ook goed brood heeft. Waarom is de nieuwe bakker dan zo'n groot succes?

3. Tineke Rensen - Mag je wel succes hebben

Terwijl ik dit schrijf, zit ik in het vliegtuig naar Londen. Iedere maand vlieg ik een zondag op en neer, om les te krijgen van een van ‘s werelds beste sprekerscoaches. Ik krijg regelmatig de vraag waarom ik daarvoor speciaal naar Londen vlieg en waarom ik dat niet gewoon in Nederland doe. Als ik zie wat het niveau van de gemiddelde spreker in Nederland is, dan ga ik liever ergens anders mijn kennis opdoen. Bovendien heb ik internationale ambities en dan is een internationale training, waar sprekers vanuit heel Europa komen, ook een verstandige keus.

4. Menno Hansen - Doen is het nieuwe denken

Het was de bedoeling een stuk te schrijven over content marketing, maar ik besloot wat anders te doen. Omdat ik de laatste tijd nogal gegrepen word door het onderwerp ‘doen’. En ik heb het vermoeden dat we daar het komende jaar nog veel meer over gaan horen en lezen. 5. Henk Kwakkel - Spruitjesvolk zijn we

Het gaat om samenwerking. Jezelf wegcijferen, in dienst stellen van het teambelang. De andere beter maken, om daar zelf ook een graantje van mee te pikken.