Nieuws Actueel

Welbions in Hengelo: 'Het uit huis zetten van mensen willen we zoveel mogelijk voorkomen’

Van onze redactie 10 augustus 2015

Welbions Emiel Muijderman

Het aantal huisuitzettingen lijkt in de pas te lopen met vorig jaar en vertoont geen groei. In 2014 was het namelijk 35 keer raak. Ontruimingen vinden in heel Hengelo plaats. Het gaat vooral om alleenstaanden, zegt Debby Hogeweg, woordvoerster van woningcorporatie Welbions. "Er zijn geen gezinnen met kinderen bij."

Allerlaatste middel Een huisuitzetting is voor Welbions het allerlaatste middel, zegt ze "Voor we tot een ontruiming overgaan, hebben we al diverse gesprekken met de huurder gevoerd en zijn er verschillende hulpverleners langs geweest. Want elke ontruiming is er één te veel."

BudgetAlertOver een langere periode bekeken loopt het aantal ontruimingen gestaag terug. Vorig jaar waren het er 35, het jaar daarvoor 38 en in 2012 zelfs 83. Dat jaar tikte de crisis keihard door.Welbions schakelt onder meer BudgetAlert in, een organisatie die zich bezighoudt met schuldhulpverlening, om samen met huurders maatregelen te treffen om hun opgelopen huurachterstand aan te pakken.

Huurachterstanden Die huurachterstanden zijn vorig jaar in totaal wel opgelopen, zo blijkt uit het jaarverslag van Welbions. Het ging om ruim 925.000 euro, dat is een stijging van bijna 93 mille.Vertrokken huurders hadden eind vorig jaar een gezamenlijke huurachterstand van bijna 630.000 euro. Dat is 144 mille méér dan in 2013.

Foto: Emiel Muijderman