Nieuws Actueel

Welk bedrijf rijdt in april het schoonst en goedkoopst?

Aankomende vrijdag, 1 april, gaat de Groningse editie van het Low Car Diet van start, meldt de Groninger Ondernemers Courant. In de wedstrijd tussen Urgenda en Groningen Bereikbaar proberen bedrijven en medewerkers een maand lang het schoonst, goedkoopst en gezondst reizende bedrijf van Groningen te worden.

De Ondernemer 30 maart 2016

Forenzen Wedstrijd Groningen

De aftrap van de wedstrijd wordt vrijdag verzorgd door Fleur Gräper en Nienke Homan, gedeputeerden van de Provincie Groningen, bij de VVV op de Grote Markt. In totaal doen negen bedrijven en overheden mee: de provincie en gemeente Groningen, Gasunie, het Waterbedrijf, Rabobank, Dienst Uitvoering Onderwijs, Hanzehogeschool Groningen, Marne Mosterd en de Rijksdienst voor het Wegverkeer (RWD).

Met de wedstrijd maakt Groningen deel uit van de regiowedstrijd met de provincie Gelderland en Zuid-Holland.

Low Car Diet Met het Low Car Diet worden medewerkers gestimuleerd om andere, duurzame vormen van werk en vervoer te testen. Voorbeelden zijn alternatieve werk- en vergaderlocaties, het openbaar vervoer en elektrische deelauto’s.

Deelnemende bedrijven krijgen inzicht in het reisgedrag van hun werknemers tijdens de wedstrijd via de online tool Carbon Manager. Bedrijven besparen met de wedstrijd op hun reiskosten, de CO2-uitstoot wordt minder en medewerkers krijgen meer beweging.