Nieuws Actueel

Welke korting werkt voor wie

Caroline Spilt 21 augustus 2015

Voucher korting middelgroot

Naast de Ieren zijn het vooral de Nederlanders die online geïnteresseerd zijn in mode-aanbiedingen. Dit blijkt uit het Europees Coupon Onderzoek van vouchercloud.nl onder de eigen sites in Nederland, Italië, Frankrijk, Duitsland, Groot-Brittannië en Ierland. De kortingswebsite analyseerde het aantal ingeleverde coupons in het afgelopen jaar.

In Italië en Duitsland zijn er evenveel mannen als vrouwen die kortingscodes gebruiken. Nederlandse mannen gebruiken minder actiecodes. 36,8 procent van de bezoekers is man, tegenover 63,2 procent vrouw. De gemiddelde leeftijd van coupongebruikers is aan de jonge kant. Meer dan twee derde van de West-Europese gebruikers zijn 18 tot en met 44 jaar.

Italianen laten mode korting liggenOpvallend is dat dameskleding bij Italianen niet in de top 5 van meest gebruikte kortingscodes staat. Slechts 7,28 procent van alle gebruikte kortingscodes valt in Italië binnen de categorie damesmode. In Ierland is het aantal gebruikte codes voor dameskleding het hoogst met 18,98 procent. Herenkleding staat op een goede tweede plek met 16,41 procent. Hetzelfde geldt voor de Nederlanders, uit de 17 mogelijke kortingscategorieën zijn het ook dameskleding (16,61 procent) en herenkleding (13,16 procent) die de lijst aanvoeren.

Engelsen eten voordeligGroot-Brittannië heeft het hoogste percentage senior gebruikers, 8,28 procent is 65-plusser. De rubriek eten & drinken (15,81 procent) staat bij hen op nummer één. Hoe culinair we ook denken dat de Fransen en Italianen zijn, deze rubriek staat niet in hun top 5. Zouden zij liever zelf koken? De Duitsers gebruiken wel graag kortingscodes voor eten en drinken, deze categorie staat op een vijfde plek in hun ranglijst (8,13 procent).

Fransen zijn reislustigFransen reizen vaak met korting. De rubriek reizen & accommodatie voert de ranglijst aan met 17,69 procent. De Italianen rijden niet alleen op hun Vespa, maar verkennen ook de wereld en gebruiken deze kortingscodes (10,65 procent). Deze categorie staat op een tweede plek in hun lijst. De Duitsers, Ieren, en Engelsen hebben de reisrubriek op een vierde plaats staan. Opvallend is dat in Nederland de rubriek reizen & accommodatie niet in de top 5 van meest ingeleverde coupons staat.