Nieuws Actueel

Wereld looft behulpzame Aldi-medewerker

Bram de Vrind 28 april 2015

Aldi hulp medewerker christian trouesdale klein335

De behulpzaamheid van een medewerker van een Aldi-filiaal in de buurt van Manchester is niet onopgemerkt gebleven. Over de hele wereld wordt de loftrompet gestoken voor de 18-jarige die een 95-jarige klant hand in hand naar huis begeleidde.

Een foto van het duo die op Facebook werd geplaatst, werd een internethit. Samantha-Jayne Brady was getuige van het hartverwarmende tafereel met Christian Trouesdale en de bejaarde man, en legde het op beeld vast. De 18-jarige ontving daarop lofuitingen van over de hele wereld en de internationale media berichtten over zijn daad. De foto op Facebook had dinsdagmiddag maar liefst 285.000 likes.

Iets natuurlijksChristian, die negen maanden bij de Aldi werkt, is erdoor verrast. "Voor mij is het helpen van anderen iets natuurlijks, ik ben zo opgevoed", zegt hij. "Ik kende de hoogbejaarde klant niet maar ik zag dat hij het moeilijk had en besloot hem te begeleiden naar huis."

High fiveDe fotografe, Samantha-Jayne Brady, vindt dat zowel de behulpzame medewerker als de supermarkt in Horwich erkenning verdienen. "Een high five voor Aldi omdat ze deze jongeman dit laten doen en een high five voor Christian omdat hij zo bekommerd was om die bejaarde man en een altruïstische daad", meldde ze op Facebook.