Nieuws Actueel

Wereld totaal verduisterd in december

Lotte Grimberg 29 oktober 2014

Paniek! Verschillende bronnen beweren dat in december 2014 de aarde drie tot zes dagen totale duisternis zal ervaren. Door een zogeheten zonnestorm, die stof en ruimteschroot laat opwaaien, wordt 90% van het zonlicht geblokkeerd. De verduistering wordt de grootste in de afgelopen 250 jaar. Charles Bolden, hoofd van de NASA, roept mensen op om vooral rustig te blijven.

GrapGeloofde jij het verhaal? Het verhaal blijkt namelijk één grote grap te zijn, aldus The Independent. "Het verhaal is volledig uit hun duim gezogen. Zonnestormen kunnen voorkomen, maar het zijn geen grote stormen die stof en viezigheid doen laten opwaaien. Historisch gezien zijn er stormen geweest die de elektriciteit van de hedendaagse wereld uit kunnen schakelen, maar de kans dat dat gebeurt is miniem."

VerduisternisSatirische site Huzlers bracht het nieuws over de totale verduisternis naar buiten. "We zullen alleen moeten vertrouwen op kunstlicht voor zes dagen, dat is geen probleem", zegt NASA-wetenschapper Earl Godoy in het beruchte artikel. Het nieuws werd al snel verspreidt onder ongeruste facebookers en twitteraars.

BangBang dat er een kern van waarheid in de grap zit? Neem dan de volgende tips tot je.

1. Sla zoveel mogelijk flessen water op2. Zorg ervoor dat jouw bijkast vol staat met lang houdbaar voedsel3. Verzamel kachels, gasflessen, petroleum en hout. Alles om je warm te houden.4. Richt een ladekast in met waxinelichtjes en olielampen