Nieuws Actueel

Wereldwinkel in Oldenzaal maakt na facelift nieuwe start

Van onze redactie 4 maart 2015

Wereldwinkel Oldenzaal Annina Romita

Eén groot verschil met de winkel van ruim een week geleden is meteen zichtbaar: de artikelen, allemaal handgemaakt, worden nu veel beter gepresenteerd in de nieuwe schappen. De nieuwe kleuren blauw en wit geven het interieur meteen een frisse uitstraling. En wat ook opvalt is dat de toonbank is verhuisd naar de andere kant. Wat natuurlijk is gebleven zijn de originele cadeaus en de eerlijke levensmiddelen uit andere culturen.„Nadat we een week dicht hebben gezeten, moet er weer geld verdiend worden,” zegt Hemmie Vinke, coördinator van de winkel. Immers: de Wereldwinkel mag dan een ideële instelling zijn, de winkel moet ze zich wel degelijk zelf bedruipen.

Steun gemeenteDe Wereldwinkel krijgt geen subsidie van de gemeente Oldenzaal, maar indirect ondersteunt de gemeente het goede doel wel door onder andere de koffie van de Wereldwinkel af te nemen.

WereldwinkelDe Wereldwinkel is een fairtrade cadeauwinkel en verkoopt producten uit ontwikkelingslanden. Ondernemers in ontwikkelingslanden krijgen hierdoor toegang tot de Europese markt en daarmee een kans op een beter bestaan.

Lees ook: Wereldwinkel Borne hoopt met nieuwe huisstijl ook jong publiek aan te spreken

Foto: Personeel (vrjiwilligers) van de Wereldwinkel in de flink gerenoveerde winkel (Annina Romita)