Nieuws Actueel

Werk in de cloud of groei uit je voegen

Jeroen Jansen 11 april 2014

Als snel groeiende ondernemer kun je tegen de grenzen aan lopen van wat je administratie kan bolwerken. Werken in de cloud biedt hier een oplossing voor. Dat blijkt uit het verhaal van handelsbedrijf Eurovacuum. “We groeiden zo uit onze voegen, dat we bij elke order de voorraad handmatig moesten checken”, vertelt oprichter Martin Smit. “Dat is nu wel anders.”

Eurovacuum wordt in 2007 opgericht door Martin Smit en Jan Goes. Het bedrijf importeert en exporteert vacuümpompen; een specialistische markt. De pompen, die in Azië gefabriceerd worden voor de Europese markt, worden uitvoerig getest en samen met de fabrikanten verbeterd. Eurovacuum onderscheidt zich van concurrenten door alle pompen zelf op voorraad te houden om zo snel mogelijk te kunnen leveren.

Focus op specialiteit“Als je begint met ondernemen, komt er veel op je af”, vertelt Martin Smit. “Wij wilden de focus houden op onze specialiteit, de pompen. Zo investeerden we wel in een voorraadprogramma, maar niet in een boekhoudprogramma. Onze accountant adviseerde om in de cloud te gaan werken en daarvoor een abonnement te nemen op Exact Online, zodat hij altijd online onze cijfers kan inzien en wij niet de hele tijd met bonnen en bestanden in de weer moeten. Het bespaarde bovendien flink op de software-investeringen, omdat je per maand betaalt".

Uit zijn voegen gegroeidGeheel tegen alle economische veranderingen in groeit Eurovacuum snel uit z’n voegen. “Ons dealernetwerk groeide, net als de orders en leveringen”, blikt Smit terug. “Maar halverwege 2010 liepen we tegen een aantal problemen aan. Omdat ons voorraadprogramma niet was gekoppeld aan de orders en facturering, moesten we elke order handmatig controleren. We wisten niet eens meer of de voorraad in het systeem wel accuraat was en of we dus wel snel konden leveren".

Lees verder op BC.nl.