Nieuws Actueel

Werken in Den Haag bijna onmogelijk

Rik Nizet 26 juni 2015

Ambtenaar saai werkloos 335

Een storing in een verdeelstation van landelijk netbeheerder TenneT zorgde er vrijdag voor dat ruim 100.000 aansluitingen in Den Haag en Rijswijk het meer dan een uur zonder stroom moesten stellen. Het ging om 111.230 huishoudens, winkels en bedrijven. Bovendien vielen verkeerslichten uit, konden trams niet verder rijden en had de brandweer het druk met mensen die vastzaten in liften. Voor zover bekend vielen er nergens slachtoffers.

Volgens de politie en de gemeente Den Haag waren vooral het zuidwesten en westen van de stad getroffen, onder meer Loosduinen, Wateringse Veld en Morgenstond. Ook de oude binnenstad van buurgemeente Rijswijk had geen elektriciteit.

De politie in de regio Haaglanden stuurde uit voorzorg alle politiewagens de straat op. Het alarmnummer 112 en het servicenummer 0900-8844 van de politie waren gewoon bereikbaar. Het treinverkeer had geen hinder van de storing.

In familiepark Drievliet, aan de Vliet op de grens van Rijswijk en Den Haag, moesten enkele bezoekers met een hoogwerker uit achtbaan De Kopermijn worden gehaald. Ook in enkele andere attracties zaten vooral kinderen korte tijd vast. De bezoekers zijn opgevangen door een animatieteam en konden terecht in de speeltuin en bij attracties die niet van stroom afhankelijk zijn. ,,Dat de stroomstoring zo lang duurde, meer dan een uur, is bij mijn weten nooit eerder gebeurd'', aldus een woordvoerder van het park.