Nieuws Actueel

Werkloosheid licht gedaald in februari (video)

Van onze redactie 19 maart 2015

Werkzoeken 1

Nederland telde afgelopen maand 633.000 werklozen. Dat waren er 12.000 minder dan in januari. Het aantal mensen dat wel een baan had, bleef volgens het CBS evenwel nagenoeg gelijk. De daling van de werkloosheid is dan ook het gevolg van een krimp van de beroepsbevolking, aldus het statistiekbureau.

Per saldo waren vorige maand 13.000 mensen minder aan het werk of actief op zoek naar werk. De afgelopen maanden was nog sprake van een lichte groei van de beroepsbevolking, die nog altijd ruim 8,9 miljoen mensen telt.

Minister Lodewijk Asscher (Sociale Zaken) sprak desondanks van goed nieuws. ,,Langzaam maar zeker zien we ook op de arbeidsmarkt tekenen van herstel'', stelde hij in een reactie. Wel blijft de werkloosheid volgens de bewindsman ,,te hoog''.

CNV kritisch Voorzitter Maurice Limmen van vakcentrale CNV is kritisch. ,,Met een werkloosheid die blijft hangen boven de 630.000 mensen, lijkt mij duidelijk wat de prioriteit moet zijn'', zei hij. ,,Politici hebben de afgelopen weken in alle toonaarden beloofd zich volop in te zetten voor meer werk. Nu is het tijd om die woorden waar te maken.''

Het aantal ww-uitkeringen is in februari licht gedaald tot 455.000, zo blijft uit cijfers van uitkeringsinstantie UVW. Het aantal uitkeringen aan 50-plussers nam afgelopen maand toe, in alle andere leeftijdsgroepen was sprake van een afname.

De video bij het bericht is hier te zien.