Nieuws Actueel

Werklozen in Rijssen-Holten welkom bij bedrijven voor ervaring

Van onze redactie 8 juli 2015

Overeenkomst thinkstock

Mensen die net werkloos zijn geworden vinden meestal relatief snel weer een baan. Maar hoe langer ze een uitkering ontvangen, hoe groter de afstand naar de arbeidsmarkt wordt. De gemeente en ondernemers hebben daarom afspraken gemaakt om werkervaringsplekken aan te bieden.

‘Samen’Werkzoekenden kunnen zo werkervaring en arbeidsritme opdoen om weer sneller aan het werk te kunnen. "We moeten samen mensen aan een baan helpen", zegt wethouder Bert Tijhof, die samen met de ondernemersverenigingen in de gemeente een zogenoemd 'participatiepact' heeft gesloten. "Ik ben enthousiast over de manier waarop ondernemers hun maatschappelijke verantwoording nemen."

'Voelen ons betrokken'Door de afspraken met de gemeente kunnen bedrijven in Rijssen - Holten op een eenvoudige manier kennismaken met werkzoekenden en ze inzetten als het hun uitkomt. Zo hoopt de gemeente dat de bedrijven minder aarzelingen hebben om werkzoekenden te helpen.Hans Groeneveld van de Rijssense ondernemersvereniging KWR: "Als ondernemers in Rijssen - Holten voelen wij ons nauw betrokken bij de maatschappij en mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt."

Foto: ANP