Nieuws Actueel

Dankzij deze onderneming zijn werkplekken nooit meer te warm of te koud

Op kantoren is het altijd óf te warm óf te koud. Volgens Theo Pillen, Theo Pillen, een van de directeuren van het Achterhoekse familiebedrijf, komt daar met HeatFun definitief een einde aan. En het is nog duurzaam ook.

LOTTE MARTINI | Jan van den Brink 1 juli 2017

Pillen 3

HeatFun is een innovatief verwarmings- en verlichtingssysteem op basis van infraroodstraling met veel toepassingsmogelijkheden. "In kantoren, hotels, winkels, de medische wereld en thuis", zegt Theo Pillen, een van de directeuren van het Achterhoekse familiebedrijf.

Volgens Pillen kan de eeuwige discussie tussen mensen die het op het werk warm dan wel koud hebben ermee worden beëindigd. "HeatFun is per werkplek afgesteld op de persoon die er zit. De warmte is afkomstig van boven en kan specifiek de handen of voeten verwarmen. De omgevingslucht wordt niet meer opgewarmd. Dat leidt tot een flinke besparing in energiekosten."

Lees ook: MKB Innovatie Top 100: de meest innovatieve bedrijven uit het Nederlandse mkb

Metaalbewerking

De Pillen Group is in zestig jaar gegroeid van machinefabriek tot internationaal toeleverancier in de metaalbewerking. Sinds een jaar of twintig is het bedrijf ook groot in checkout-systemen voor onder meer caissières en overige interieuroplossingen bij winkels en kantoren, tot luchthavens aan toe.

Belangrijke overname

"In 1997 kregen we de mogelijkheid een Duitse klant vanuit de plaatbewerking over te nemen. Dat was een kassameubelbouwer die failliet dreigde te gaan. Pillen heeft met de overname de complete productie, engineering en een stuk verkoop in handen gekregen."

Corebusiness

Daarmee werd het verhogen van werkcomfort de corebusiness van de onderneming. "Goede verlichting, verwarming en comfortabel registreren en afrekenen op de werkplek; dat blijven we doorontwikkelen. Vanuit onze gezonde financiële positie doen we dat voornamelijk met eigen vermogen. Bij strategische grote investeringen betrekken we wel de bank. Maar innovatief vermogen en groei hebben niet alleen met financiële middelen te maken. Ook de interne tijdsfactor speelt een rol. Daarom geven we medewerkers tijd om zich te concentreren op verbeteringen en innovaties. Dat is onze filosofie."

Prijs

Met de HeatFun-combinatie van specifiek op de werkplek gerichte warmte en licht won Pillen vorig jaar een award op de ESEF in Utrecht, een beurs voor de maakindustrie in de metaalbewerking. De ESEF Award was een beloning voor de innovator die het bedrijf wil zijn. "We hebben ons altijd op Duitstalig Europa geconcentreerd, maar zijn nu met HeatFun ook Nederland aan het opwarmen.''

Temperatuurbeleving

Hij ziet in HeatFun de temperatuurbeleving van de toekomst. "Gas is een fossiele brandstof die eindig is. Daarom is het belangrijk te innoveren met visie op duurzame bronnen van energie. HeatFun is ook heel geschikt voor oude panden. In Nederland kijkt woningstichting Vryleve naar HeatFun in plaats van centrale verwarming in de huurhuizen."


pillen.eu