Nieuws Actueel

Werkvoorzieningschap Hameland gaat op in twee nieuwe bedrijven

Van onze redactie 7 november 2014

Het werkbedrijf omvat het huidige 'beschut werken' van de centrale vestiging in Lichtenvoorde. Het ontwikkelbedrijf helpt mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt aan passend werk bij het Achterhoekse bedrijfsleven. Dat ontwikkelbedrijf wordt ondergebracht bij de Sociale Dienst Oost Achterhoek. Een deel van de niet-gesubsidieerde medewerkers van Hameland gaat meer naar SDOA.

VerkoopDe ontmanteling van het sociaal werkvoorzieningschap Hameland betekent ook dat de bedrijven Hacron (groenonderhoud) en Hameland Facilitair (schoonmaak) worden verkocht. Daarover wordt op dit moment met enkele partijen onderhandeld.WerknemersHet grootste deel van de huidige werknemers van Hameland wordt aan werk geholpen via een nieuw 'ontwikkelbedrijf', dat zoals gesteld bij SDOA wordt ondergebracht.Voor ongeveer vijfhonderd mensen, die nu 'beschut werken' in de Hameland-vestiging in Lichtenvoorde, wordt een werkbedrijf opgericht, dat losstaat van dat ontwikkelbedrijf. Een deel van de ruim 65 niet-gesubsidieerde medewerkers van Hameland, nu verantwoordelijk voor onder meer personeelszaken, automatisering, financiën en planning, krijgt een baan bij het nieuwe werkbedrijf, SDOA of wordt geholpen om elders werk te vinden.

VoorstelDat is de kern van het voorstel waar de aandeelhoudende gemeenten van Hameland (Winterswijk, Aalten, Oost Gelre, Berkelland en Haaksbergen) zich over buigen.

Foto: Frans Nikkels