Nieuws Actueel

Werkzaamheden aan weg Nordhorn vooral lastig voor ondernemers

Van onze redactie 21 augustus 2015

Roeleveld Rolink tankstation Lenneke Lingmont

Eigenares Simone Roeleveld ziet het allemaal gelaten aan. "De afsluiting van de Nordhornsestraat tussen Denekamp en de brug over het Kanaal Almelo-Nordhorn kost ons een flinke omzet, het scheelt meer dan de helft", zegt ze. "Mensen lezen dat de straat is afgesloten en kiezen een andere weg. Hoewel ons bedrijf via een noodweg wel degelijk bereikbaar is, weten veel mensen dat blijkbaar toch niet."

Veiligheid Maar, zo weet ze ook, als de werkzaamheden in de loop van volgende week klaar zijn, is de situatie bij het tankstation aanzienlijk verbeterd. "We krijgen vanuit Nordhorn gezien een eigen afslag. Daar hebben we sterk op aangedrongen en die afslag betalen we ook zelf. We zijn heel blij dat het gelukt is, dit is goed voor de veiligheid van onze klanten."

Onduidelijk Want de oude situatie was volstrekt onduidelijk, onderstreept Simone Roeleveld. "Het was veel automobilisten onduidelijk of ze ter hoogte van ons tankstation linksaf mochten slaan. Gevolg van die onduidelijkheid was dat er regelmatig gevaarlijke situaties ontstonden voor onze klanten. Dat wilden we per se niet, vandaar dat we hebben aangedrongen op de aparte voorsorteerstrook en dat we die ook zelf betalen."

KeuringHet bedrijf heeft van de nood een deugd gemaakt. "We moesten dit jaar ook een keuring laten doen van onze benzinepompen. Die keuring laten we nu doen, daarvoor moet er heel wat gegraven worden. Nu het toch rustiger is, kon dat mooi, hebben we dat voor de komende jaren ook weer gehad."

LastigHet wegdeel tussen Roeleveld-Rolink en de brug wordt rigoureus aangepakt. Daarvoor is dat gedeelte tien dagen afgesloten. Gevolg is dat sommige bedrijven en Noord Deurningen momenteel moeilijk bereikbaar zijn. "Dat de werkzaamheden moeten gebeuren begrijp ik", zegt Raymond Berning, eigenaar van de supermarkt in Noord Deurningen. "Maar waarom kan de weg niet open blijven, bijvoorbeeld via één rijstrook? Of waarom wordt er 's nachts niet doorgewerkt. Het is nu heel lastig voor ons. Niet alleen voor onze klanten, maar ook voor de bevoorrading."

DuitslandIets verderop in Noord Deurningen, bij tuincentrum Oosterik overheersen op de parkeerplaats de Duitse nummerborden. "Wij merken eigenlijk heel weinig van de afsluiting", zegt een woordvoerder van het tuincentrum. "Vanuit Duitsland zijn wij gewoon bereikbaar, dat scheelt natuurlijk. En vanaf Denekamp hebben we, in overleg met de gemeente en de provincie, overal verwijsbordjes geplaatst. We hebben de indruk dat de mensen ons nog steeds goed kunnen vinden."Het werk aan de weg moet uiterlijk volgende week vrijdag klaar zijn. "En het liefst nog eerder", zegt de uitvoerder van TWW, het bedrijf dat de wegwerkzaamheden uitvoert. "We hebben goede hoop dat te halen, maar dat betekent voor onze mensen wel keihard doorwerken, ook op zaterdag."

Ondernemers En ook afgelopen maandag en dinsdag, toen het bijna onafgebroken regende, is het werk doorgegaan. "Je snapt dat dat bepaald niet prettig is geweest voor onze mensen. Maar we hebben afspraken met de provincie, de weg moet weer zo snel mogelijk open. Al is het maar voor de ondernemers die ongetwijfeld last hebben van de afsluiting."

De situatie bij tankstation Roeleveld-Rolink aan de Nordhornsestraat in Denekamp. Klanten moeten het bedrijf bereiken via een noodweg die bestaat uit rijplaten. Ondertussen wordt de hoofdrijbaan voorzien van een afslag naar het tankstation. Foto: Lenneke Lingmont