Nieuws Actueel

Wethouder geeft W&B groen licht voor verhuizing

Van onze redactie 26 augustus 2015

Erickleissen

Het bedrijf W&B is nu nog gevestigd aan de Hanzeweg. Daar wil het weg vanwege ruimtegebrek en parkeerproblemen. Het bedrijf heeft het oog laten vallen op een plek naast manege Zonnebeek aan de Brandlichterweg, op de voormalige vuilstortlocatie. Tegen de komst van bedrijf wordt stevig geprotesteerd door omwonenden en de stichting Manege Zonnebeek. Zij vrezen voor geluidsoverlast en zijn bang dat de verkeersveiligheid in gevaar komt. Ook zijn ze bang voor de volksgezondheid als op de voormalige vuilstortlocatie activiteiten gaan plaatsvinden.

Kritiek weerleggenKleissen probeerde in een zeer uitgebreide beantwoording van de vele vragen de kritiek en zorgen te weerleggen. „Dat de W&B naar de Brandlichterweg wil verhuizen, heeft er ook mee te maken dat de provincie niet wil meewerken aan andere locaties in het buitengebied. Dat deze plek wel in aanmerking komt, heeft te maken met de huidige bestemming die al industriële activiteiten toestaat.”

ProvincieWat betreft de aanwezigheid van de vuilstortlocatie, daarvoor moet de gemeenteraad eigenlijk bij de provincie zijn. „Die heeft laten weten geen bezwaren te hebben tegen de vestiging op die plek, mits de sanering volgens de wettelijke regels verloopt”, aldus Kleissen. En ook wat de verkeersveiligheid betreft, houdt de gemeente zich aan de wettelijke regels. „De Brandlichterweg is veilig genoeg om het extra verkeer van W&B te kunnen opvangen.”

Het plan voor de verhuizing van W&B wordt binnenkort verder besproken in de raadsvergadering.

Foto: Wethouder Eric Kleissen (Frans Nikkels)