Nieuws Actueel

Wethouder Kleissen verbaasd over kritiek ondernemers Dinkelland

Van onze redactie 22 juni 2015

Archieffoto Wethouder Kleissen Charel van Tendeloo

Uit de enquête kwam naar voren dat er nogal wat kritiek is op de gemeente omdat er volgens de ondernemers nauwelijks sprake is van samenwerking. Er zou sprake zijn van een slechte communicatie en een heuse angstcultuur bij de ondernemers vanwege mogelijke repercussies.

KlankbordgroepWethouder Kleissen zegt zich daarin absoluut niet in te herkennen. Hij wijst erop dat er in de recente gesprekken die hij heeft gehad met een klankbordgroep van ondernemers uit Dinkelland juist sprake was van een ‘prettige en constructieve’ sfeer.

'Erg jammer'Volgens Kleissen is hij al een tijd met de ondernemers in gesprek om hen te laten ‘meedenken’ over het verbeteren van de gemeentelijke dienstverlening. „En dan”, constateert Kleissen, „staan de uitkomsten van zo’n onderzoek daar juist haaks op. Het is erg jammer dat de ondernemers een vuist maken tegen de gemeente. Zij doen er beter aan om samen met de gemeente een vuist te maken. Dan kunnen we met elkaar meedenken over verbeteringen.”

AngstcultuurKleissen stelt vast dat hij in gesprek is met een klankbordgroep van de ondernemers om de gemeentelijke dienstverlening meer toe te snijden op de ondernemers. Ook bij de ‘angstcultuur’ waar in het onderzoek over wordt gerept, kan Kleissen zich niets voorstellen.

Archieffoto: Charel van Tendeloo