Nieuws Actueel

Wethouder: Terrein Philip Morris is een gouden plek

Van onze redactie 7 november 2014

Goed onderhouden hallen, groot parkeerterrein. En een kaartenbak vol potentiële werknemers. "Het Philip Morris-terrein is logistiek gezien een gouden plek", meent de Bergse wethouder Ton Linssen. Twee maanden na het stoppen van de sigarettenproductie komt de zoektocht naar een nieuwe onderneming voor het terrein aan de Marconilaan volgens hem nu goed op gang. "We hebben met Philip Morris afgesproken dat we een grootschalige internationale acquisitie beginnen. Daar hebben we een bureau voor in de arm genomen."

Opslag De inzet voor vervangende bedrijvigheid is hoog, aldus Linssen. Zo is een bedrijf de deur gewezen dat er opslag wilde gaan doen. "Dat ging om maar vijftig banen. Dit terrein moet een substantieel aantal arbeidsplaatsen opleveren. Dat vindt ook Philip Morris. Het bedrijf trekt er twee tot drie jaar voor uit om te zoeken naar een nieuwe invulling."

Gemiste kans De afgelopen maanden kwamen al enkele nieuwe bedrijven voorbij, zoals een autofabriek die er automatische versnellingsbakken wilde gaan maken. Het concern schrok zich naar verluidt een hoedje van de loonkosten die met een overname van Philip Morris-mensen zouden zijn gemoeid, maar toch spreekt Linssen van een gemiste kans.