Nieuws Actueel

WeTransfer krijgt 22 miljoen euro

Lotte Grimberg 17 februari 2015

WeTransfer, de wereldwijde file-transfer service, heeft een omvangrijke Serie A financieringsronde afgerond met top-investeerder, Highland Capital Partners Europe. De financieringsronde ondersteunt de snelle groei van WeTransfer in de US, Europa en elders. Highland Capital Partners Europe, dat eerder al investeerde in Matchesfashion.com en Brandwatch in het Verenigd Koninkrijk en in Rent the Runway en Malwarebytes in de Verenigde Staten, investeerde $25 miljoen, waarbij een minderheidsbelang in het bedrijf werd verworven.

Nieuwe mijlpaalDe succesvolle afronding van de fondsenwerving vormt een nieuwe mijlpaal voor WeTransfer, die het bedrijf een injectie van zowel kapitaal als expertise verschaft. Met zijn bewezen prestaties in het vlak van spraakmakende investeringen gaat HCPE een actieve rol spelen bij het adviseren aan de raad van bestuur van WeTransfer en deze ondersteunen bij het versnellen van de groei wereldwijd.

WinstgevendWeTransfer is sinds 2013 voortdurend winstgevend geweest en zijn gebruikersbasis gestaag verder uitgebreid naar 70 miljoen gebruikers. Na een verdubbeling van de inkomsten in het afgelopen jaar, zet het bedrijf alles in het werk om zijn positie als 's wereld populairste file-transfer service te behouden. WeTransfer gaat de investering gebruiken om de innovatie voort te zetten, zijn productportefeuille verder te ontwikkelen en het merk verder uit te bouwen in de VS, Europa en daarbuiten.