Nieuws Actueel

WHO: opschorten vluchten levensgevaarlijk

Martijn Vervest 14 augustus 2014

De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) is teleurgesteld als vliegmaatschappijen hun vluchten naar West-Afrika opschorten. Dan is het "moeilijk om levens te redden als wij en andere hulpverleners er niet meer kunnen komen'', twittert de WHO donderdag.

WHO disappointed when airlines stop flying to West Africa. Hard to save lives if we & other health workers cannot get in. #Ebola

— WHO (@WHO) August 14, 2014

De tweet komt kort na het bericht dat Korean Air de vluchten naar de Keniaanse hoofdstad Nairobi, aan de andere kant van Afrika, opschort om de verspreiding van het dodelijke ebolavirus tegen te gaan.NairobiDe WHO liet woensdag weten dat het virus zich via de luchthaven van Nairobi mogelijk kan verspreiden. Het vliegveld wordt gezien als een belangrijk knooppunt in het Oost-Afrikaanse land. Ook mensen uit de getroffen landen in West-Afrika maken er gebruik van.AlertheidDe alertheid op het virus is wereldwijd groot. In Singapore werd donderdag een vrouw uit Nigeria opgenomen en in afzondering geplaatst uit vrees voor het virus. De vrouw van in de 50 kwam onlangs naar Singapore en was naar het ziekenhuis gegaan met griep. Uit testen bleek korte tijd later dat ze de gevreesde ziekte niet heeft.