Nieuws Actueel

Wie wordt de beste werkgever?

Caroline Spilt 6 oktober 2015

Beste werkgever 425

De 100 organisaties die genomineerd zijn voor de Beste Werkgevers Awards 2015 zijn bekend. Vijftig organisaties in de categorie 1000 of meer medewerkers en vijftig organisaties in de categorie minder dan 1.000 medewerkers maken kans op de titel 'Beste Werkgever van Nederland'.

Op dinsdag 6 oktober maken Effectory en Intermediair bekend wie zich de Beste Werkgevers van Nederland mogen noemen. De genomineerden voor 2015 zijn (in alfabetische volgorde):

De volledige lijst vind je hier.

Drie criteriaBedrijven die kans willen maken, moeten maatschappelijk betrokken zijn, luisteren naar ideeën van werknemers, en een aansprekende directie hebben. "Er moet geen klojo aan het roer staan", zegt Guido Heezen, oprichter van Effectory tegen AD.

Hete ademIn de top 50 staan nauwelijks multinationals. Wel zijn zorginstellingen, scholen en stichtingen goed vertegenwoordigd. Heezen: "Veel commerciële bedrijven kijken alleen naar het organisatiebelang en voelen de hete adem van de aandeelhouders in hun nek. Alles draait om winstmaximalisatie. Daar worden werknemers niet echt warm van.''

Vorig jaar wonnen Stichting Buurtzorg en ZLM Verzekeringen de prijs.