Nieuws Actueel

Wielrenner (73) breekt heup bij val: dure racefiets gestolen

Van onze redactie 5 april 2015

Image 4842538

De Gravenaar was aan het trainen voor de Alpe d'Huzes, die hij samen met zijn kleinkind Femke Janssen uit Utrecht en zijn schoonzoon Dirk Engelaar uit Ottersum zou gaan fietsen. Die laatste was ook de maker van de racefiets.

Zwaar gewondOp zijn custom made fiets reed Jan Verhaaren rond 15.00 uur een van de heuvels af met een snelheid van zo'n 45 kilometer per uur. Om ombekende redenen ging hij in een lichte bocht onderuit en raakte zwaar gewond. Politie en ambulance waren snel ter plaatse. De gewonde werd per ambulance naar het ziekenhuis in Nijmegen vervoerd.

Volgens getuigen probeerde de politie de racefiets in de wagen mee te nemen maar dat lukte niet. Daarom werd de fiets met een stevige ketting aan een paal vastgezet zodat de familie die later kon ophalen. Maar op het moment dat zij enkele uren na het ongeval op de plek des onheils kwamen, troffen zij enkel een doorgeknipt kettingslot aan.

3 keer getroffen "Wie doet nou zoiets", zegt Henri Janssen. "Mijn schoonvader is nu 3 keer getroffen. Hij breekt zijn heup en raakt gewond aan zijn hoofd, hij kan de Alped'Huzes niet meer fietsen en hij is zijn mooie fiets kwijt."