Nieuws Actueel

'Wij verkopen geen babymelk aan jullie Aziaten'

Rik Nizet 30 januari 2014

Een vrouw van Thaise afkomst en een vrouw van Chinese afkomst zijn naar het College voor de Rechten van de Mens gestapt omdat ze vinden dat ze zijn gediscrimineerd toen ze in een Kruidvat-filiaal probeerden babymelkpoeder te kopen. "Wij verkopen geen babymelkpoeder aan jullie Aziaten", zou een Kruidvat-medewerkster hebben gezegd. De drogisterijketen ontkent. Lees ook:Geen melkpoeder voor AziatenVolgens het college hebben de twee, apart van elkaar, een klacht ingediend omdat hen het kopen van het melkpoeder is geweigerd vanwege hun Aziatische uiterlijk. Donderdag behandelt het college de zaken, zo liet de instantie weten.

BabymelkpoederSupermarkten en drogisten kampen regelmatig met een tekort aan babymelkpoeder in de schappen omdat er grote vraag naar is vanuit China. ,,Als supermarkten maatregelen nemen om de schaarste te lijf te gaan, dan moeten die maatregelen voor iedereen gelden ongeacht iemands afkomst’’, stelt het college. "Iemand uitsluiten vanwege zijn Aziatische uiterlijk is verboden.''

Volgens het college gaat het in deze gevallen om filialen van de Etos in Barendrecht en een Kruidvat in Vlaardingen. Het college doet in maart uitspraak in de zaken.