Nieuws Actueel

Wilders betoogt tegen 'haatimams'

Van onze redactie 9 april 2015

Image 4847780

Met de demonstratie wilden Wilders en de Kamerleden Sietse Fritsma en Machiel de Graaf het signaal afgeven ,,dat we geen haatimams in Nederland willen'', zei Wilders woensdag al. De PVV-voorman droeg donderdag een bord bij zich met daarop de tekst: ,,Geen haatimams in Nederland''.

,,Wat wij hier willen doen is een tegengeluid laten horen'', motiveerde Wilders zijn protest tegen de conferentie. Hij benadrukte wel dat hij voor de vrijheid van meningsuiting is.

Uitnodiging

Organisator is de Utrechtse islamitische stichting AlFitrah. Hun conferentie wordt gehouden in het eigen gebouw van de stichting in de wijk Overvecht. De organisatoren hebben laten weten dat iedereen welkom is bij de conferentie, ook Wilders.

De PVV-voorman reageerde dat hij niet ingaat op uitnodigingen van een stichting die ,,dit soort mensen uitnodigt.'' Hij wees met name op een deelnemer die voorwaardelijk zou zijn gestraft voor 'martelpraktijken'.

De 'Derde Riffijnse Islamitische Conferentie' in Utrecht duurt van donderdag tot en met zondag. De gemeente Utrecht heeft laten weten eventuele oproepen tot geweld of haat zaaien niet te tolereren. Met de politie is besproken dat wordt opgetreden bij strafbare feiten of verstoringen van de openbare orde.