Nieuws Actueel

Wilders zegt verkiezingsdebat af wegens griep

Van onze redactie 5 maart 2015

Image 4793932

Tijdens de bijeenkomst, die rechtstreeks wordt uitgezonden op RTL4, zouden de politiek leiders van de zes grootste partijen in de Tweede Kamer tegenover elkaar in aanloop naar de Provinciale Statenverkiezingen op 18 maart. Dat zijn er nu dus vijf. Mark Rutte (VVD), Diederik Samsom (PvdA), Emile Roemer (SP), Alexander Pechtold (D66) en Sybrand Buma (CDA) gaan met elkaar in debat over landelijke onderwerpen, zoals werk en inkomen, veiligheid, integratie en de toekomst van dit kabinet.

Wilders was juist van plan om dit keer aan alle mogelijke debatten mee te doen, omdat er volgens hem veel op het spel staat. De verkiezingen vormen volgens hem een ,,historische kans'' om het kabinet naar huis te sturen. Ook wil Wilders de strijd aangaan met Pechtold, omdat de D66-leider ,,de grootste zou kunnen worden en Rutte in leven kan houden'', zei Wilders zaterdag op campagne in Rotterdam.

Het kabinet van VVD en PvdA heeft nu geen meerderheid in de Eerste Kamer. Maar met steun van de bevriende oppositiepartijen D66, ChristenUnie en SGP loodst de coalitie voorstellen door de Senaat.