Nieuws Actueel

Willy Selten bekent fouten met vlees

Van onze redactie 21 maart 2015

Image 3828872

''Rundvleessnippers en paardenvleessnippers werden onder een en hetzelfde artikelnummer in het vrieshuis opgeslagen. Dat is fout maar is gebeurd. Ik ben vergeten een totaal ander nummer te gebruiken. Uiteindelijk hadden we dat beter moeten controleren natuurlijk'', stelt Selten. Hij heeft paarden, 963 stuks, uitgebeend en verwerkt. In ieder geval voor een Engelse klant. Op verzoek van de klant werd het paardenvlees gemengd met rundervet. Per ongeluk kwam het paardenvlees volgens hem ook terecht bij een Nederlandse snackproducent. Toen die het terugstuurde bleek ook in de daaropvolgende partij het DNA van paardenvlees te zitten. Selten kan dit niet verklaren.

Begin 2013 viel de inspectie van de Nederlandse Voedsel en Warenautoriteit (NVWA) het bedrijf van Willy Selten binnen. Het bedrijf ging kort daarna failliet. Selten is inmiddels in het Belgische Mol met zijn zoon een nieuw bedrijf begonnen.

Het OM heeft volgens de tenlastelegging in totaal 33 feiten gevonden. Het gaat om ondeugdelijke facturen, pakbonnen, weeglijsten en verklaringen en facturen van vlees dat niet is geleverd.

Selten gaat er nog altijd vanuit dat hij wordt vrijgesproken.