Nieuws Actueel

Wine in Tubes: Exclusieve wijn uit een reageerbuis

Lotte Grimberg 22 september 2014

Winehoofdfotointubes

Het was dé oplossing voor wijnrecensenten, maar is inmiddels uitgegroeid tot een populair relatiegeschenk. Een buisje wijn, cognac of whisky van 10 cl met 100% kwaliteitsgarantie, dat zonder portokosten thuisbezorgd kan worden. Frank Snoek, eigenaar van Wine in Tubes, heeft altijd al een voorliefde voor wijnen gehad en probeert deze liefde nu te verspreiden met het concept. "Exclusieve wijnen per glas."

Relatiegeschenken of toch meer iets voor de elite?"We richten ons met Wine in Tubes vooral op de markt van relatiegeschenken, maar daarnaast leveren we ook aan 4- en 5 sterrenhotels en Michelin restaurants. In eerste instantie werd de Wine in Tubes nog niet opgemerkt als relatiegeschenk, maar al snel werd het gemak ingezien van de kleine hoeveelheden wijn. Zo nemen onder andere Amerikanen en Chinezen deze kleine wijntjes mee, omdat grote flessen verboden zijn inde handbagage. Om onze markt nog meer te verbreden zijn we ondertussen ook bezig om te kijken of we het product aan vliegtuigmaatschappijen kunnen verkopen. Dit gaat alleen heel erg moeizaam, omdat we hier spreken over langlopende contracten met grote afnames."

Waarom niet gewoon een hele fles wijn kopen?"Het gaat bij de Wine in Tubes vooral om de nieuwe hoge attentiewaarde. Het is leuk om zo'n klein relatiegeschenk te geven en te krijgen. Het leuke is vooral dat je door de kleine hoeveelheden ook een wijn kan geven, die normaal gesproken per fles 200 of 300 euro kan zijn. Het voordeel van de Wine in Tubes is daarnaast dat de cadeautjes op maat gemaakt kunnen worden. Je kan je eigen uitstraling kiezen, dus biologische wijn, moderne wijn of juist klassieke wijn. Door deze optie kan je dus ook zelf de kosten bepalen."

Wijn uit een reageerbuisje, dat ziet er raar uit.."In eerste instantie snap ik dat mensen deze connectie met een reageerbuisje maken, maar als je het eenmaal in je handen hebt, denk je anders. Het product is namelijk gemaakt van hoog kwaliteit glas. Daarnaast staan alle gegevens op het buisje vermeld. Van de wijnomschrijving tot het botteljaar. Een leuk extraatje is dat je ook een persoonlijke boodschap op het buisje kan plaatsen. "