Nieuws Actueel

Winkel en restauratieatelier ’t Stiepeltje in Enschede zoekt kandidaat voor overname

Van onze redactie 4 maart 2015

Bertus en Pauline Otte Tstiepeltje

Het werk was en is een passie. Maar toen Pauline en haar man, hij werkt als laborant bij Apollo Vredestein, in januari de balans opmaakten, moest er toch worden nagedacht. „De recessie, veel minder belangstelling voor het Rijke Roomsche Leven, de huur die we elke maand weer moeten ophoesten, de concurrentie van tuincentra en Action, de vele uren die we maken en de inkomsten die daar tegenover staan. Het speelt allemaal mee in ons besluit te stoppen.”

HandwerkHet beeldenatelier is al veertig jaar in Enschede gevestigd. Eigenlijk is ’t Stiepeltje een gipsgieterij, die uniek is, omdat nagenoeg alles er nog met de hand wordt gemaakt. Bart Gosen begon er destijds mee. Hij kocht mallen op en en maakte zelf latex gietvormen van oude beeldjes. In de zomer van 1999 namen Bertus en Pauline Otte de zaak van hem over. Na vijf jaar aan de Faberstraat zitten ze nu elf jaar aan de Velveweg.

RestauratieNaast de verkoop en restauratie van voornamelijk gipsen beelden diende zich een paar jaar geleden voor hen wel een nieuwe markt aan. Het restaureren van grote beelden in kapelletjes en op landkruizen. Maar ook die markt is niet meer wat het is geweest.

Pauline en Bertus Otte hebben allerlei opties overwogen. Zoals het restauratiewerk voortzetten zonder winkel, in een werkplaats. „Maar bij huis hebben we er geen ruimte voor.” Eigenlijk hopen ze op een sociale werkplaats of een project dat werkt met jongeren. Ze hebben, misschien tegen beter weten in, met stille hoop op een overnamekandidaat hun bedrijfje op de overnamewebsite Argus gezet. „Kijken of zich iemand meldt.”

Foto: Bertus en Pauline Otte van atelier 't Stiepeltje aan de Velveweg (Frans Nikkels)