Nieuws Actueel

Winkelcentrum Beuningen krijgt opknapbeurt

De komende maanden krijgen de winkelstraten van Beuningen een bescheiden opknapbeurt. Vooral meer fietsklemmen, zitbankjes en nieuw groen moeten het gebied een prettiger aanzien geven, zo meldt De Gelderlander.

Van onze redactie 19 december 2016

Werkzaamheden Thinkstock

Voor het nieuwe restaurant Dinges komt er zelfs een 'extra' stukje centrum. De gemeente gaat die hoek van de Schoolstraat met andere bestrating meer bij het centrale Julianaplein trekken. Auto's en fietsers blijven er welkom, maar auto's kunnen er straks niet meer de hele dag langs.

Kosten

De aanpak van de wat rommelige Schoolstraat slokt zo'n tweederde op van de 378.000 euro die Beuningen voor de opknapbeurt van het centrum ophoest. De andere ingrepen zijn minder kostbaar, maar zijn wel voor het hele winkelcentrum te zien.

Zo komen er extra fietsklemmen op, onder meer, het Amaliaplein, het Julianaplein, en het Kerkplein. Bij 'blinde' muren komt extra groen te staan. Hier en daar maken groepen kleine boompjes plaats voor één grote. Zo'n centrale boom staat ook ingetekend bij restaurant Holiday aan het Kerkplein.

Terrassen

De gemeente wilde dat de terrassen midden op het Julianaplein zouden komen te staan, zodat het plein gezelliger zou aandoen. Horeca-ondernemers hebben het terras echter liever voor de deur.