Nieuws Actueel

Winkeliers blij met herinrichting Industriestraat Hengelo

Van onze redactie 22 maart 2015

Image 4820384

Eind januari begon aannemer Reef Infra met de werkzaamheden. Bijna twee maanden was de straat volledig afgesloten voor verkeer. Dat heeft de winkeliers volgens Eric ter Braak, voorzitter van winkeliersvereniging Esrein, flink wat omzet gekost. "Maar het is een investering in de toekomst. Straks hebben we het prachtig voor elkaar."

Metamorfose De Industriestraat heeft een complete metamorfose ondergaan. Met nieuwe verlichting, bomen en extra parkeerplaatsen. De weg zelf is versmald en is 30-kilometerzone geworden. Daardoor wordt er veel rustiger gereden. Het nieuwe wegdek ligt er volgens Ter Braak 'superstrak' in. "Net asfalt." Daardoor veroorzaakt het verkeer nauwelijks nog geluidsoverlast en trillingen, zoals in het verleden. "Helemaal top!"

Ondernemersklimaat De herinrichting is volgens hem ook goed voor het ondernemersklimaat. "Het werkt als een soort katalysator. Precies wat de straat nodig heeft. Je ziet dat het collega's aanspoort om hun panden op te knappen." Ter Braak verwacht ook dat de herinrichting nieuwe bedrijven zal aantrekken. "Ik noem geen namen, maar ik weet dat er links en rechts al belangstelling is. Het zou in elk geval mooi zijn als er een slager en een groenteboer bij zouden komen."