Nieuws Actueel

Winkelketen Bever werkt aan beursgang

Rik Nizet 15 december 2014

Afgelopen maand heeft het Belgische AS Adventure bekend gemaakt dat het bezig is met een eerste stap richting de beurs. In Nederland is AS Adventure vooral bekend van de winkelketen Bever en in het Verenigd Koninkrijk van Costworld Outdoor.

Nederlandse of Belgische notering?Het is nog niet helemaal duidelijk of de winkelketen Bever een notering in Nederland of in België krijgt. De oorsprong van de onderneming ligt weliswaar in België, maar de holding van de organisatie is Lion Adventure, een Nederlandse vennootschap. AS Adventure is voor 85 procent in bezit van Lion Capital. De laatstgenoemde is al sinds het begin van dit jaar op zoek naar een koper voor de winkelketen maar heeft dit project vooralsnog onderaan het to-do-lijstje gezet.

Omnichannel winkel Den BoschParallel aan de ontwikkelingen rondom de beursgang is Bever ondertussen ook bezig met het uitbreiden van haar filialen. Zo opende de keten onlangs een 750 m2 omnichannel winkel in het centrum van Den Bosch. "In de nieuwe winkel wordt het beste van zowel online als offline winkelen gecombineerd in een echte Bever ervaring", aldus CEO Greg Nieuwenhuys.

Click & Collect systeemAls klant kun je in de nieuwe winkel online bestellingen reserveren, afhalen en zelfs in de winkel bestellen en dan gratis naar huis verzenden. Klanten kunnen er ook voor kiezen om een SMS of e-mail notificatie te ontvangen zodra een reservering klaar ligt. Daarnaast kunnen klanten de speciale Bever klantenkaart en cadeaukaart zowel in de fysieke winkels als op de online webshop gebruiken. Dit zogenaamde Click & Collect systeem moet ervoor zorgen dat het volledige assortiment van de winkel te allen tijde beschikbaar is voor de klant.

Voor deze vooruitstrevende winkelindeling wist Bever in 2013 de Multichannel Award binnen te slepen.