Nieuws Actueel

Winkelroute langs 'eerlijke' ondernemers

Van onze redactie 15 april 2015

Proefwerck Eric Spit Taina Monteiro

Eind mei is de route klaar. Wat is de waarde ervan? „Zie het als een gebruiksmiddel voor mensen die eerlijk, duurzaam of biologisch willen winkelen”, stelt Els Franken. „De route biedt een overzicht van alle winkels die je zoekt op dit gebied. Wil je eerlijk vlees kopen, of een nieuwe eerlijke jurk, dan wordt direct duidelijk bij welke winkel je moet zijn.” Aan de route doen vanwege hun duurzame karakter onder meer De Schatkamer van Hengelo, Scootercentrum Hengelo, Conceptstore en Kookstudio Proefwerck mee.

Eerlijk Winkelen Initiatief

De werkgroep heeft het landelijke ‘Eerlijk Winkelen Initiatief’ omarmd, met als doel consumenten kennis laten maken met eerlijker en milieuvriendelijker consumeren. In ruim veertig gemeenten doen al meer dan duizend winkels hieraan mee. En binnenkort dus ook Hengelo.

De route wordt naar verwachting eind mei al vastgelegd op een kaart, die gevouwen het formaat heeft van een creditcard. Deze is verkrijgbaar bij de deelnemende bedrijven en algemene informatiepunten, zoals de VVV en Bureau Hengelo. Verder is er sinds kort een app beschikbaar. Deze is in twee maanden tijd al meer dan tweeduizend keer gedownload.

Bijdragen aan betere wereld

De Werkgroep Fairtrade Hengelo bestaat sinds 2010 en heeft als doel bij te dragen aan een betere wereld door middel van het bevorderen van eerlijke handel.

Foto: Eric Spit van Koostudio Proefwerck is een van de ondernemers die is opgenomen in de ‘Eerlijk Winkelen Route’. (Taina Monteiro)