Nieuws Actueel

Winkels in Almelo dicht op koopzondag

Van onze redactie 30 juli 2015

Almelo binnenstad Lenneke Lingmont

De nieuwe regeling is recent ingevoerd. Volgens voorzitter Gerrit van Woudenbergh van de winkeliersvereniging CAA ging het de eerste zondag twee weken geleden om een misverstand. Er werd wel aangekondigd dat de winkels open zouden zijn, maar het was geen officiële koopzondag waar de winkeliers van CAA zich achter schaarden.

GrootwinkelbedrijvenAfgelopen zondag was dat wel het geval, maar toch waren veel winkels dicht. Dit keer ook filialen van grootwinkelbedrijven, zoals Hema en Livera. Bij de laatstgenoemde lingeriewinkel was een gebrek aan personeel de reden niet open te gaan, vertelt een medewerkster. "We hadden simpelweg de mankracht niet zo midden in de zomer."

Zelfstandige ondernemers Behalve de Almelose filialen van landelijke ketens zijn het vaak winkels van zelfstandige ondernemers die dicht blijven. Ook zij hebben op zondag niet genoeg personeel. Er zijn 26 koopzondagen toegestaan, maar dit is volgens de meeste winkeliers te veel. Daarom is besloten dat elke laatste zondag van de maand een koopzondag is.

Foto: Lenneke Lingmont