Nieuws Actueel

Winkels in centrum Almelo lopen vol

Van onze redactie 26 juni 2015

Almelo binnenstad Lenneke Lingmont

Makelaar Barry Seelen van Ten Hag Bedrijfsmakelaars heeft de panden verhuurd en hij is in zijn nopjes met de ontwikkelingen van de afgelopen maanden. "We kunnen wel stellen dat de crisis voorbij is", zegt hij.

Ondernemers positief "Ondernemers zijn weer positief, durven nieuwe ontwikkelingen aan. Panden worden weer veel sneller verhuurd, geïnteresseerden kunnen geen weken wachten, dan lopen ze het risico dat het pand naar iemand anders gaat." Wat daarbij ook zeker meespeelt, is dat de hurenprijzen 30 tot 40 procent lager liggen dan voor de crisis. "Eigenaren van panden weten dat als ze willen verhuren, ze mee moeten gaan met die huurverlaging", zegt Seelen. "Anders riskeer je langdurige leegstand."

Lage huurDe lage huur maakt het voor beginnende ondernemers gemakkelijker om toch een zaak te beginnen. Wat volgens Seelen ook meespeelt, is dat de uitvoering van het binnenstadsplan begonnen is. "Je ziet dat er gegraven wordt in het centrum, er gebeurt weer wat."

LeegstandOndanks de positieve geluiden staan er nog wel panden leeg. Zoals het voormalige Foto Boom. "Daar hebben we nog geen geluk mee gehad", zegt de makelaar. "We hebben al veel kijkers gehad, twee waren echt geïnteresseerd maar kregen de financiering niet rond."Bovendien is het interieur verouderd, wat een grote kostenpost voor een huurder betekent. "We gaan met de verhuurder kijken of we dat kunnen aanpakken, bijvoorbeeld alles er uithalen en in overleg met kandidaat-huurders maatwerk leveren."

Foto: Lenneke Lingmont