Nieuws Actueel

Winnaars Innovation Awards 2015

Rik Nizet 2 november 2015

Winnaars innovations awards innovator of the year 335

De toppers uit de Nederlandse innovatiescene zijn in verschillende categorieën komen bovendrijven tijdens de Innovation Awards 2015. Tijdens de finale reikte de vakjury negen Blauwe Tulpen en één Groene Tulp uit aan de meest innovatieve producten en diensten uit de Nederlandse markt verspreid over respectievelijk negen thema’s en het overkoepelende thema ‘circulaire economie’. De Blauwe en Groene Tulp staan symbool voor de Innovation Awards, georganiseerd door Accenture. De jury beoordeelde de concepten op innovatie, succes en potentie.

Innovatie stimulerenDe Innovation Awards, georganiseerd door Accenture, brengen startups, multinationals, universiteiten en investeerders bij elkaar om innovatie te stimuleren, op te schalen en te versnellen.WinnaarsDe winnaars van de tien juryprijzen zijn:

Health & Wellbeing Wevolver - platform voor het samenwerken aan Open Hardware projecten

Fair FoodCarezzo – eiwitverrijkte voeding

Personalized Shopping & PayingYippie! – dealmaker app voor consumenten en winkels

Seamless Travel & TransportationCocoPallet - transportpallets geperst van kokosafval

Perfect CitiesLOFT2GO van Urban PopUp - pop-up lofts in leegstaande kantoren

The Internet of MeBUX – beleggingsapp voor iedereen

Safe & Secure SocietySweetie 2.0 van Terre des Hommes - methode om kindmisbruikers op internet op te sporen, te waarschuwen en af te schrikken

Clean & Affordable EnergyThe Nerdalize Cloud van Nerdalize – computerserverwarmte om huishoudens te verwarmen

Smart ManufacturingFleet Cleaner – robots die schepen reinigen en inspecteren

Circular EconomyCoconut Husk Board van GOODHOUT – Hout van kokosnootbolsters

Marktkansen en businessmodellen"Innovaties spelen steeds vaker in op behoeften van consumenten en burgers in plaats van het vernieuwen van bestaande producten en diensten. Ook startups vinden op deze maatschappelijke terreinen nieuwe marktkansen en businessmodellen. Met de Innovation Awards stimuleren we dat partijen elkaar juist daar vinden en zich herkennen in een gedeelde ambitie om het werken en leven op die terreinen te willen verbeteren", vertelt Manon van Beek, Country Managing Director Accenture Nederland. "De jury is positief verrast door de baanbrekende innovaties en heeft niet alleen gekeken naar de groeiperspectieven van de bedrijven zelf, maar ook naar potentiële maatschappelijke impact. De Accenture Innovation Awards is de perfecte gelegenheid om ecosystemen van start-ups, corporates, overheden, kennisinstellingen en andere partijen te activeren."Innovation of the Year AwardNaast de awards voor startups tijdens de negende editie van de Innovation Awards is dit jaar voor de derde keer een grootzakelijke onderscheiding (Innovator of the Year Award) uitgereikt. De vakjury heeft Jeroen Tas, CEO Healthcare Informatics, Solutions & Services Philip, uitgeroepen tot Innovator of the Year 2015. De jury roemt de Philips executive om de wijze waarop hij bijdraagt aan de transformatie die het bedrijf doormaakt naar een bedrijf dat met digitale en cloud technologieën en nieuwe servicemodellen overheden, zakelijke klanten en consumenten ondersteunt om zo mensen gezond te laten blijven en gezondheidszorg beter en efficiënter te organiseren.

De jury noemt hem een innovator, inspirator en visionaire businessman. Jeroen Tas heeft meer dan 30 jaar internationale ervaring als ondernemer en senior executive in de healthcare, informatietechnologie en financiële dienstverlening. Sinds 2014 vervult Tas zijn huidige functie, waar hij zich inzet voor de digitale toekomst van de gezondheidszorg. "Dagelijks werken wij hard aan digitale innovaties voor een gezondere toekomst voor iedereen en deze benoeming bekroont onze inzet en toont dat we goed op weg zijn", licht Jeroen Tas toe.

PublieksprijsDe publieksprijs voor het concept dat de meeste stemmen ontving via de site, ging met bijna 19.000 stemmen naar Little Hero, een platform voor kleding voor prematuurbaby’s.

Tijdens de Accenture Innovation Awards zijn ook de vijf finalisten van de Junior Innovation Challenge bekend gemaakt. In deze regionale competitie daagt Accenture alle Limburgse scholieren tussen 10 en 16 jaar uit om mee te denken over innovatie in Nederland. Uit al hun innovatieve ideeën die de wereld leuker, makkelijker en mooier kunnen maken, selecteert een professionele jury een winnaar. De finale vindt plaats op 30 november 2015.