Nieuws Actueel

Winnie Harlow: Topmodel, ondanks huidziekte

Bram de Vrind 18 maart 2015

Winnie harlow chantelle brown young vitiligo 335

Chantelle Brown Young - beter bekend als Winnie Harlow - ziet haar huidziekte totaal niet als belemmering voor haar carrière als topmodel. De Canadese vertelde dinsdag over haar bijzondere loopbaan in talkshow RTL Late Night. Harlow heeft als gevolg van de ziekte vitiligo grote witte vlekken op haar donkere huid. De vlekken zijn het gevolg van een storing in de pigmentsamenstelling. Op school werd ze hierdoor vaak uitgemaakt voor koe.

Een foto die is geplaatst door ?Chantelle Winnie? (@winnieharlow) op 22 Feb 2015 om 7:49 PST

America’s Next ModelHaar leven kreeg bijzondere wending toen ze op haar zestiende als model werd ontdekt dankzij foto's op social media. Vervolgens nam haar carrière een vlucht. Topmodel Tyra Banks vroeg haar auditie te doen voor America’s Next Model, een kans die Harlow met beide handen aangreep.

Een video die is geplaatst door ?Chantelle Winnie? (@winnieharlow) op 16 Feb 2015 om 2:07 PST

Net zo hard werkenBanks waarschuwde Harlow dat ze er net zo hard voor moest werken als de andere kandidaten. Harlow won niet, maar ze vestigde wel haar naam als model.

InspiratieHaar carrière gaat nu als een trein en ze is een inspiratie voor veel mensen. Ze heeft al een Ted Talk gehouden over schoonheid, die volgens haar zit in wat mensen in je zien.