Nieuws Actueel

Winsten op Europese beurzen

Van onze redactie 13 augustus 2015

Image 5152945

De AEX-index op Beursplein 5 noteerde in de middaghandel 0,5 procent hoger op 479,76 punten. De MidKap klom 1 procent naar 692,23 punten. De beurzen in Londen, Frankfurt en Parijs stonden tot 1,5 procent in de plus.

De People's Bank of China liet donderdag tijdens een zeldzame persbijeenkomst weten bereid te zijn om de waarde van de eigen munt te steunen als de markt is ,,verstoord''. Berichten dat de centrale bank uit zou zijn op een daling van 10 procent noemde vicepresident Yi Gang ,,ongefundeerd''. De afgelopen dagen zorgde de onverwachte devaluatie van de yuan voor zware verliezen op de beurzen.

Aegon

Aegon stond onderaan de AEX met een min van ruim 7 procent. De verzekeraar boekte in het tweede kwartaal minder winst dan beleggers en analisten hadden verwacht. De industrieel toeleverancier Aalberts Industries, die ook met cijfers kwam, ging aan kop bij de hoofdfondsen met een plus van 4,2 procent.

De handel in het aandeel Imtech werd opgeschort, in afwachting van een persbericht. Verder liet technisch dienstverlener Kuijpers weten interesse te hebben in de overname van specifieke onderdelen van het noodlijdende bedrijf.

Euro

Nestlé steeg 3,7 procent in Zürich. Het Zwitserse levensmiddelenbedrijf heeft de verkopen afgelopen halfjaar verder zien groeien en verwacht die lijn door te trekken. In Frankfurt verloor energieconcern RWE 7,7 procent. Het Duitse moederbedrijf van Essent zag de kwartaalwinst flink teruglopen door de lagere energieprijzen.

De euro was 1,1108 dollar waard, tegen 1,1196 dollar bij het slot in Europa op woensdag. De prijs van een vat Amerikaanse olie daalde 1,7 procent naar 42,55 dollar. Brent zakte 0,7 procent tot 49,30 dollar.