Nieuws Actueel

Winterswijker opgepakt voor mislukte diefstal 8 kangoeroes

Van onze redactie 18 maart 2015

Image 4813364

De dieren waren al in kisten gestopt, waar ze zijn uit gehaald door agenten. Geen van de wallaby's raakte gewond.

Wegrennen Een buurtbewoner ging dinsdagavond tegen 23.15 uur kijken bij het weiland, nadat hij er iets had gehoord. Vervolgens zag hij iemand wegrennen, die daarna in een auto stapte en wegreed. Daarop belde de buurtbewoner de politie, die uitkeek naar de door hem beschreven auto.

Gearresteerd Agenten zagen het voertuig even later rijden op de Lasondersingel in Enschede, waar de wagen aan de kant werd gezet en de bestuurder werd gearresteerd. De politie onderzoekt de rol van de 38-jarige Winterswijker bij de diefstal.

Afwachten Het is voor eigenaar Theo Velthof uit De Lutte nog maar afwachten of zijn kangoeroes de poging tot diefstal overleven. Volgens Velthof was hij net op tijd, anders was hij zijn dieren kwijt geweest. 'Ze hadden een gat in het hek geknipt en er stonden al acht vangkooien klaar voor mijn dieren. Gelukkig heb ik kunnen voorkomen dat ze er vandoor zijn gegaan met mijn kangoeroes. Het zijn dieren die niet goed tegen stress kunnen, dus het is afwachten of ze het overleven', zegt Velthof.