Nieuws Actueel

Wire nieuwe concurrent voor Skype en WhatsApp

Van onze redactie 3 december 2014

Wire zegt in een persbericht dat het een communicatiemiddel is dat de nadruk legt op een hoge geluidskwaliteit, gekoppeld aan een elegant design. Het belooft gratis telefoongesprekken met een helder geluid. Ook kunnen er persoonlijke berichten en groepsberichten mee worden verstuurd. Gebruikers kunnen foto's, muziek op SoundCloud en video's op YouTube met elkaar delen.

ZwitserlandHet bedrijf heeft zijn hoofdkantoor in Zwitserland. Er is aan gewerkt door een team van meer dan vijftig mensen, die eerder bij onder meer Apple, Skype, Nokia en Microsoft werkten. Een van de mensen die geld hebben geïnvesteerd in Wire is Janus Friis, een van de oprichters van Skype. "Dit is iets echt nieuws", zegt Friis tegen The Guardian. "Het is meer dan een marginale verbetering van bestaande apps. Het team heeft helemaal opnieuw gekeken naar hoe communicatie zou moeten zijn."

Wire is gratis te downloaden in de App Store en bij Google Play. Mensen met een iPhone of iPad moeten iOS 8 hebben geïnstalleerd om Wire te kunnen gebruiken.

Foto: Screenshot www.wire.com