Nieuws Actueel

WitchWorld koopt Kasteel Almere

Het Kasteel Almere gaat heksen en trollen onderbrengen. De initiatiefnemers van het themapark WitchWorld hebben het Kasteel Almere gekocht. De koopovereenkomst met de huidige eigenaar, Gravin B.V., is dinsdag getekend. Het terrein moet binnen enkele jaren omgevormd worden tot een themapark, zo bericht Omroep Flevoland.

Van onze redactie 28 oktober 2015

Witchworldkasteelalmere1065

Hoewel de gebeurtenis van vandaag van groot belang is, wil WitchWorld-directeur Ton Theunis benadrukken dat hij er niet te lang bij stil wil staan. "Het is geweldig dat we met ons hele team en al onze partners deze mijlpaal hebben bereikt, maar het is uiteindelijk slechts een markant moment op een nog lange weg. De financiering voor het park moet worden gecompleteerd, de plannen verder uitgewerkt en ingetekend. We hebben nog heel wat mijlpalen te bereiken tot we alle plannen hebben gerealiseerd, maar we zijn echt op de goede weg en liggen op schema."

OntsnappingsclausuleAls WitchWorld de komende tijd tegen problemen aanloopt dan kan de koop van de grond alsnog afgeblazen worden. Dat zegt Jaap Kevelam van Gravin B.V. Mocht de financiering bijvoorbeeld niet rondkomen of de gemeente Almere dwarsliggen dan kan WitchWorld een ontsnappingsclausule gebruiken.SprookjesparkHet idee voor het sprookjespark leeft bij de initiatiefnemers al sinds 2009, toen ze in Zweden hun oog hadden laten vallen op een stuk grond in het zuiden van dat land. Zweden zag weinig heil in de plannen. Daarna kwam Kasteel Almere in beeld. In 2000 begon de bouw van Kasteel Almere, maar door financiële problemen werden de werkzaamheden nooit afgemaakt. Plannen voor een hotel en een trouwlocatie strandden door verzet van de gemeente.GravinGravin wilde een trouwlocatie maken van het kasteel, waar ook onder meer een restaurant en feestzaal moest komen. Op het kasteelterrein wilde de onderneming (zorg)woningen, winkeltjes, recreatie en horeca laten verschijnen. Het gemeentebestuur zag liever een groene, open en landschappelijke uitstraling voor het gebied.

Tijdelijk openHet terrein langs de A6 waarop de kasteelruïne staat gaat dit weekend tijdelijk open voor het publiek. Het kasteel ligt niet ver van een woonwijk.