Nieuws Actueel

WK 2014: 'Bavariajurkje discriminerend'

Bram de Vrind 9 mei 2014

Het nieuwe Bavariajurkje voor het WK 2014 in Brazilië heeft nu al een rode kaart gekregen. De HolánDress die alleen in maat 34-40 in de schappen komt, is discriminerend voor stevige vrouwen. "Een groot gedeelte van de Nederlandse vrouwen wordt uitgesloten."

WK 2014:

Dit is het WK jurkje van 2014 Speelschema WK 2014

Dat zegt Jeanette van Bergen, eigenaresse van kledingketen Eigen Wijs voor dames met een maatje meer. "34-40. Dat zijn maten die alleen de dunnere vrouwen passen. Wat moet de rest van de vrouwen? Die kunnen het jurkje niet aan. Dat vind ik in deze tijd niet meer kunnen. Er zijn ook veel jonge dames die een wat grotere maat hebben."

40+ sizeVan Bergen vindt het tijd voor een 40+ size jurkje. "Het gros van de vrouwen zal het daarmee eens zijn", stelt de eigenaresse tegenover Omroep Brabant.

Het best tot zijn rechtBavaria denkt daar anders over. Het bedrijf stelt dat het jurkje nou eenmaal het best tot z'n recht komt bij vrouwen met de maten 34 tot en met 40.

Design"Die verhoudingen passen bij het design. Gezien we geen stretchstof gebruiken voor het jurkje, is het niet mogelijk één maat voor iedereen te maken. Om het ontwerp in stand te houden moesten we wel voor deze maten kiezen."

Diep decolletéDe HolánDress werd donderdag door de Brabantse bierbrouwer onthuld. Het ligt vanaf 19 mei verkrijgbaar in de schappen - exclusief voor slanke vrouwen dus. Het jurkje is te dragen met hoge sluiting (effen oranje) en diep decolleté (bloemenprint).